rec-sunday-riley-tidal-01

Vad är det? Fantastisk fuktbomb från ekolyxmärket Sunday Riley, lovar att översvämma törstande celler med efterlängtad fukt för att släta ut, plumpa upp och återställa hudens undomliga lyster.

Vad är i? Den mest intressanta är alpha-arbutin, en uppljusande ingrediens utan de biverkningar som hydroquinone har men som är lika effektiv när det gäller att ljusa upp pigmentering och ge huden ett mer uniformt utseende. Alpha-arbutin har visat sig minska aktiviteten hos tyrosinase, som styr hudens melaninproduktion och därigenom även minska risken för uppkomsten av pigmentfläckar. (Källa) Det spelar dock ingen roll hur många avancerade ingredienser man kletar på huden om man inte också använder adekvat solskydd.

INCI: Water, Hydrolyzed Jojoba Esters, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Propanediol, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Pentylene Glycol, Tamarindus Indica (Tamarind) Seed Gum, Ethyl Macadamiate, Sodium Acrylates Copolymer (and) Lecithin, Isododecane, Adipic Acid/Neopentyl Glycol Crosspolymer, Lauryl Dimethicone, Hydrogenated Polyisobutene, Strelitzia Nicolai (Bird of Paradise flower) Seed Aril Extract, Alpha-Arbutin, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) seed extract, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Allantoin, Papain, Carbomer, 1,2-Hexanediol (and) Caprylyl Glycol (and) Algin, Cucumis Sativus (Cucumber) Extract, Melia Azadirachta (Neem) Leaf Extract (and) Melia Azadirachta Flower (Neem) Extract (and) Amino Esters-1 (and) Coccinia Indica Fruit Extract (and) Solanum Melongena (Eggplant) Fruit Extract, Aloe Barbadensis Flower Extract (and) Lawsonia Inermis Extract (and) Ocimum Sanctum Leaf (Holy Basil) Extract, Pearl Powder, Fragrance, Synthetic Fluorphlogopite, Titanium Dioxide, Phenoxyethanol, Chlorphenesin

Av dessa är det endast algin, ett algderivat, som COSDNA klassar som potentiellt irriterande och/eller komedogent. Skindeep klassar samma ingrediens som ofarlig.

rec-sunday-riley-tidal-02

Passar för? Torr och yttorr hud.

Doft och konsistens: Gelkräm, doftar lite blommigt. Doften försvinner fort från huden och är ingenting som stör mig.

Applicering: Som sista steget i min rutin, morgon och kväll. Jag skopar upp en klick stor som en tiokrona och klappar in över hela ansiktet.

rec-sunday-riley-tidal-03

Vad är bra? Tidal är en dröm för min yttorra hy, som älskar fukt men ryggar undan för (för mycket) fett, i alla fall dagtid. Krämens gelkonsistens känns svalkande och rikligt återfuktande, som ett kallt glas vatten en varm dag. En perfekt törstsläckare! Den här fuktbomben gör att min hud ser slätare och mer plumpad ut – ett av mina favorituttryck när det gäller hud, även ett av mina mest överanvända – och eliminerar torra partier och fina linjer. Min plånbok gråter varje gång jag testar och gillar något från Sunday Riley, och hade jag budgeten för det skulle jag fylla mitt badkar med Tidal.

Vad är mindre bra? Priset. Jag skulle dock köpa igen om jag hade en rabattkod eller dylikt.

rec-sunday-riley-tidal-04

+ Plumpad hy
+ Massor av fukt
+ Utjämnande effekt

Priset. 😭

Pris: 50 g/£60 (Cult Beauty, SpaceNK)
Betyg: 4,5/5

15 personer gillar det här inlägget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments on “Fröken Rosa recenserar: Sunday Riley – Tidal Brightening Enzyme Water Cream”

 1. Shit vad utförligt och bra du skriver , dåligt att jag har missat dig tidigare.
  Undrar om det finns ngt som gör huden lite ljusare som funkar .jag tycker det är så vackert med porslins blek hy!?

  • Det bästa du kan göra är att använda solskydd varje dag för att undvika solskador och hyperpigmentering.

 2. Hej fröken Rosa,

  Har följt din blogg ett bra tag nu och jag älskar den!

  Har lite panik och undrar om du kan hjälpa mig. Har börjat använda Tretinoin sedan ungefär 1 vecka tillbaka (har använt den tidigare men för ungefär 2-3 år sedan sist) min hud har börjat flagna speciellt runt näsan och munnen och även ögonlocken!?…använder Dermaceutics nya vitamin C serum TriVita C30 samtidigt fast mest på dagtid eller så applicerar jag den där jag inte applicerar Tretinoin.
  Vet inte riktigt om jag ska ta uppehåll med Tretinoin eller TriVita, tror det är kombinationen som orsakar min hud att fjälla. Vad tror du? Är rädd för att bli supertorr snart?

  Tack snälla!

  • Hej igen, använde den varje dag, Har googlat lite nu och förstått att man ska låta huden vänja sig vid tret och inte använda varje dag i början. Tycker du jag ska varva med Vitamin C en kväll och endast Tret kvällen efter?

  • Låt huden vänja sig innan du introducerar vitamin C, ge det ett par veckor och börja sedan försiktigt. Jag brukar köra tret två kvällar och vitamin c två-tre gånger per vecka på morgonen.

 3. Hej! Älskar din blogg, har följt den länge och man blir aldrig besviken!

  Jag har en fråga ang din inställning till smink/doft på jobbet. Vet att du jobbar inom sjukvården, och jag antar att du inte kan bära vilket smink/parfym/nagellack du vill på jobbet. Jag befinner mig i en liknande jobbsituation där jag inte kan bära riktigt vad jag vill, och jag känner att det begränsar mig lite. Känns trist att man inte kan bära den där fantastiska parfymen en mulen tisdag liksom. Hur ser du på det?

  Keep up the good wörk!

  • Tack! Mina patienter kommer först, och för deras skull bär jag inte parfym på jobbet (men bombar mig själv så fort jag kommer hem). Nagellack är inte tillåtet av hygienskäl, så det bär jag bara när jag är ledig. Smink har vi däremot inga regler mot!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *