Jag kommer att sakna din blogg och dina fantastiska ögonsminkningar. Jag håller mig ändå till bloggens tema i min fråga, och undrar därför om du har tips på en riktigt bra spf för ansiktet? Tack för den här tiden! Kram!

– Josefine

Akademiklinikens Day Maximal Sense SPF 50.

Jättetrist att du lägger ner men kan relatera till de anledningar du ger. Har du någon bot mot acne/finnar som jag får pga medicinerar med litium? Det är finnar som ligger rätt djupt ner och lämnar röda märken efter sig. Kör med bha men vet inte om det biter riktigt. Även om du vill lista dina 5 topp parfymer!

Tack för den här tiden och en bra och lärorik blogg.

– Linn

Det där låter som cystisk acne och det vill jag ogärna blanda mig i, tycker att du ska prata med din läkare eller be om remiss till dermatolog. Sorry! Mina favoritparfymer är Thierry Muglers Angel i olika tappningar, samt Fréderic Malles Portrait of a Lady.

Tack för alla bra texter!

– deefge

Tack för att du läste!

Den absolut BÄSTA mascaran? Som ger en riktig jävla wow-effekt och håller en hel dag utan att smula under ögonen?

– Hanna

Maybellines Lash Sensational.

Tack för alla professionella recensioner, de har hjälpt mig massa!!! Jag undrar om du vill tipsa om de bästa produkterna för att fuktboomba ett yttorrt ansikte?

– Emma

Tunna lager på lager av fukt funkar bäst för mig när jag är yttorr, tänk hyaluronsyra så är du en bit på vägen!

Först och främst vill jag säga tack. Tack för alla bra tips och brutalt ärliga recensioner 🙏

Sedan så undrar jag om du har en sån där riktigt bra universalkräm? En som alltid funkar att smacka på tex när en kommer hem från party lite väl onykter och orkar ta bort sminket men inte att stå och dutta och massera in alla produkter en vanligtvis använder med glädje. Eller när en är riktigt sjuk och inte heller har orken till mer än två steg. Återigen stort tack för allt 🐌💓

– Solveig

Du snackar med bruden som oavsett tidpunkt och stadium av onykterhet alltid, alltid står med dubbelrengöring, toners och serum, men jag fattar vad du menar. Tyvärr har jag inget sånt tips!

Tack för den här tiden! Bloggen kommer att vara saknad! Min fråga är vilka dina fem bästa k-beauty-produkter är?

– Anja

Whamisa Deep Rich Essence Toner, Klairs Supple Preparation Toner, Leejiham Vita-Propolis Ampoule, Papa Recipe Bombee Honey Sheet Mask, Naruko am+pm Mandelic Acid 5%.

Vad tråkigt att höra, men förstår ditt beslut helt och hållet eftersom jag själv slutade blogga vid nyår (hade bloggat i 10 år om allt möjligt) och det är så skönt. Men upplever inte alls att din blogg hetsar till konsumtion och yta! Jag är sjukpensionär och har inte mycket pengar att lägga på mitt utseende, dina fina inlägg och recensioner har lärt mig mycket och hjälpt mig att göra få men rätt inköp. Lycka till i livet och tack för den här tiden <3
Min fråga är om du har tips på en prisvärd arkmask som ger massvis av fukt?

– Emma

Papa Recipe Bombee Honey!

Tack för en fantastisk blogg! Tråkigt att du slutar, men du du verkar göra det av rätt anledning.
Nu till min fråga: Vad tänker du kring hur sniglar behandlas när man utvinner deras slem? Det är en ganska otrevlig process, i alla fall enligt Caroline Hirons.

– Gunilla

Tja, att slakta djur för att äta deras kött är också en ganska otrevlig process, och eftersom jag äter både kött och nyttjar t ex läder anser jag inte att jag kan kritisera snigelfarmer. Vad Caroline ”reklampelare-för-överprissatta-och-överparfymerade-lyxmärken” Hirons tycker struntar jag fullständigt i.

Tack för en av de absolut bästa och ärligaste (det hänger ihop såklart) bloggarna i skönhetsträsket! Kommer sakna dig massor!
Kommer du fortsätta blogga på annat tema? (hoppas!)
Vilket är ditt bästa ”smink för narkos/op-personal”-tips?!

– Skatan

Japp, jag kommer att fortsätta på en ny blogg där fokus kommer att ligga helt och hållet på hudvård och k-beauty.
Det är oundvikligt att t ex foundation fastnar på munskyddet men setting spray hjälper i alla fall lite.

Dina 5 bästa ”aha” ögonblick eller upplevelser när det gäller hudvård.
Kommer att sakna din blogg, det har alltid varit ett nöje att läsa den!! Förutom gången då du tipsade om en parfym utförsäljning som grävde ett MYCKET djupt hål i min plånbok men där är du sedan länge förlåten…..

– Fia

Tretinoin, retinol, syror, c-vitamin, bb-kräm.

hahaha, förstår vad du menar, hur länge orkar man spela spelet… du gjorde det bra! Önskar lycka till vad du än riktar om energin till!!

– Anna

Tack!

Som jag redan skrivit på insta, kommer sakna bloggen enormt och tack för massor av inspiration, både på inom skönhet och på det personliga planet. Hoppas du låter bloggen ligga kvar ett tag så man hinner gå igenom den och skriva upp saker man vill prova:)Passar på att ställa lite blandade frågor om allt möjligt nu när man får ta och passa på!

1. Bästa läppstiften?
2. Finns det en ansiktskräm om man har blandhy med yttorra kinder och ganska acnebenägen t-zon? Får nästan alltid köra på två olika krämer men det hade varit smidigt med en
3. Din absoluta favoritprodukt genom tiderna?

4. Favoritgodis/bok/tv-serie?
5. Vad ska du göra med all extra ledig tid jag antar att du får nu?
6. Absoluta favoritställe i London? Kan vara vad som helst utom ett hotell(bor nämligen i London)

Och så nåt jag har velat fråga länge
7. Du jobbar ju i sjukvården. I Göteborg har det skrivits mycket om hur dåliga arbetsförhållanden och hur stressigt det är på Salgrenska sjukhuset och andra sjukhus i trakten. Är det bättre i Stockholm enligt din uppfattning?

Förlåt för en enormt lång kommentar och vi ses på insta i framtiden. Tack för den här tiden!

– Christina

1. Bésame! Fantastisk formula och tjusiga nyanser.
2. Svårt det där, testa en gelformula? Beauty of Joseon funkade bra för mig.
3. Har nog inte hittat den än, letar fortfarande!
4. Exotic snacks Fem synder/Lewis Carroll Alice i underlandet/Game of Thrones, Veep, Community, Parks and Recs, The Wire.
5. Ligga på soffan. 🙂
6. Hänga i parker, ligga i gräset och titta på alla söta hundar.
7. Det är absolut inte bättre i Stockholm, i alla fall inte där jag jobbar. Neddragna vårdplatser, personalflykt, dåliga löner och en ledning som pissar bort skattemiljoner på konsulter. Drömjobb!

Hade du kunnat göra en lista över din favorithudvård (med förklaring varför) med både budget- och lyxalternativ? Gärna inom smink också, om du orkar. Jag tycker det är svårt att orientera sig i djungeln av skönhetsprodukter, med betoning på hets!

– Sanna

Oj nej, det tar upp för mycket tid. Tyvärr!

Det har varit trevligt att få läsa din blogg men smart att sluta när det inte är kul längre. Tänkte fråga om du kan tipsa om några av dina egna favorit-bloggar att följa? Så att det inte blir så tomt i etern.
Ha det gott!

– Sarajessica

Jag läser inga andra skönhetsbloggar, får alla tips från Reddit.

Äsch då, din blogg är den enda skönhetsrelaterade blogg jag läser just för att den är skriven av någon som är både kunnig och ärlig! Med det sagt så förstår jag dig, såklart, men kommer verkligen att sakna bloggen. Till frågan – bästa antirynkkrämen till ögonområdet som verkligen hjälper till (om det finns en sådan) att minska rynkorna? Jag är 40+.

– Linda

Beauté Pacifique Vitamin A Eye Creme, så himla bra!

Jag kommer sakna ditt sätt att skriva, rakt på utan några krusiduller! Ditt bästa tips på fuktmask för en fattig student? Och bästa shoppar på ebay?

– Anna

Paula’s Choice Skin Recovery Hydrating Treatment Mask är väl inte superbudget direkt, men den är dryg och suverän. Kolla här för eBay-tips!

1. Tack för allt! Jag är en sån där som aldrig kommenterat eller varit duktig på att likea osv, men har kollat in här nästan dagligen och sökt i arkivet varje gång jag funderat på att köpa någon koreansk hudvårdsprodunk. Värdesätter dina utlåtanden otroligt högt, jag tycker att du är så vettig och bra och jag kommer att sakna att läsa bloggen.

2. Nu passar jag på att fråga då:
– Din blogg har som sagt varit min goto när jag vill ha vettiga resencioner ang. koreansk hudvård. Har du några andra tips när det gäller svenska bloggar om koreansk hudvård? (Vill bara förtydliga att jag har läst dina inlägg ang ”var kan jag lära mig mer om K-beauty” men tänkte passa på att fråga ändå)

– vad tycker du har varit det bästa/sämsta med boggandet?

– Tycker att det här med konsumtionshetsen är så jävla jobbig (förstår och respekterar verkligen anledningen till att du lägger av). Hur tror du att man på bästa sätt ska hantera den om man fortfarande har ett intresse för beauty och känner att man vill syssla med det?

Igen – stort tack!

– Cecilia

Jag kommer att fortsätta skriva om k-beauty på en annan blogg, så du behöver inte leta efter alternativ. 😉 Bästa med bloggandet är själva skrivandet och chansen att nörda ner sig, det sämsta är all tid det tar i anspråk. Jag funderar själv på hur jag ska hantera konsumtionshetsen, men jag tror att det är viktigt att våga ifrågasätta och inte gå på allt. Jag behöver inte handla något bara för att jag har en rabattkupong, t ex.

Vad tråkigt att höra, kommer sakna din blogg! Men fattar att du tröttnat, cudos för att du orkat alla dessa år!

1) Nyfiken på vilka specifika produkter som du har använt de kvällar du använt Retinolkräm?
2) Har du gjort några injektionsbehandlingar i ansiktet, t ex filler mot fina linjer, akneärr eller dylikt? Om ja, kan du i så fall kan rekommendera någon bra klinik/person i Sthlm?
3) Bästa sheetmask eller annn produkt mot yttorr retinol-hy?

– Mary

1. Whamisa Deep Rich Essence Toner, Purito Pure Hyaluronic Acid 90 Serum.
2. Jag har fyllt läpparna två gånger, för flera år sedan, då gick jag till Akademikliniken. Dyra men de vet vad de sysslar med!
3. Min nya favorit är Papa Recipe Bombee Honey Mask, magisk när det gäller återfuktning!

Håller med de andra, kommer att sakna din blogg jätttemycket, men känner väldig respekt för beslutet.

– Minerva

Tack!

Oh no var min spontana reaktion men förstår att du är less och känner mig själv smått illamående av mina konsumtionsvanor. Lyckan blir allt mer kortvarig. Men wow vad jag har ÄLSKAT din blogg, ditt sätt att formulera dig, din humor och självdistans. Och jisses vad jag har köpt grejer baserat på dina recensioner. På tal om konsumtion alltså. Hoppas att jag har lyckats klicka på nån affiliate nån gång så att du kanske har fått nåt öre som tack. Tack för många timmar läsning!

– Cissi

Vad roligt att jag har kunnat sprida lite glädje! 🙂

Kommer sakna att läsa din blogg! Lycka till i framtiden och ta hand om dig. Stor kram från Johanna

– Johanna

Tack!

Tack för denna tid!
Favorit-nagellack?
Musik du lyssnar på?
Favoritbok?
Favoritfilm?

Önskar dig all lycka i framtiden! 🙂

– Josefine

Deborah Lippmann Fade to Black eller Tom Ford Bordeaux Lust
Rage Against the Machine, Fleetwood Mac, Lana Del Rey, The Pogues, Kate Bush, Tori Amos fem första skivor
Lewis Carroll Alice i underlandet
Star Wars

10 personer gillar det här inlägget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments on “En sista AMA: svaren del 1”

  1. Lägger du upp länken till nya bloggen här så småningom eller hur hittar jag den annars? Vill för allt i världen inte missa den 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *