AMA
…innan jag stänger butiken för gott. Jag har funderat ett tag på att sluta blogga som Fröken Rosa och när jag tidigare idag fattade beslutet kände jag mig friare än jag gjort på mycket länge. Jag är spytrött på den konsumtionshets som uppmuntras – och som jag själv haft en del i – all yta, pressen att vara först och snabbast med de senaste utskicken samt meningslösa upprapningar av pressreleaser. Jag kaskadkräks av hauls, denna vulgära uppvisning i att äga, äga, äga saker vi inte behöver. Flest nudepaletter när man dör vinner!

Ställ era frågor i kommentarsfältet, svaren kommer upp nästa helg. Fröken Rosa over and out.

35 personer gillar det här inlägget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

48 comments on “En sista AMA…”

 1. Jag kommer att sakna din blogg och dina fantastiska ögonsminkningar. Jag håller mig ändå till bloggens tema i min fråga, och undrar därför om du har tips på en riktigt bra spf för ansiktet?

  Tack för den här tiden! Kram!

 2. Jättetrist att du lägger ner men kan relatera till de anledningar du ger.

  Har du någon bot mot acne/finnar som jag får pga medicinerar med litium? Det är finnar som ligger rätt djupt ner och lämnar röda märken efter sig. Kör med bha men vet inte om det biter riktigt.

  Även om du vill lista dina 5 topp parfymer!

  Tack för den här tiden och en bra och lärorik blogg.

  • Hej! Jag tar mig friheten att svara lite här. Aco spotless serien hjälpte mig när jag åt litium, tycker de produkterna är kanonbra, mina tonårsbarn använder de också. Men det är säkert väldigt olika beroende på hur svår acne man får, prata med din läkare om du får väldigt mycket finnar av litium. Ska ju finnas bra läkemedel mot det.

 3. Den absolut BÄSTA mascaran? Som ger en riktig jävla wow-effekt och håller en hel dag utan att smula under ögonen?

 4. Tack för alla professionella recensioner, de har hjälpt mig massa!!!
  Jag undrar om du vill tipsa om de bästa produkterna för att fuktboomba ett yttorrt ansikte?

 5. Först och främst vill jag säga tack. Tack för alla bra tips och brutalt ärliga recensioner 🙏

  Sedan så undrar jag om du har en sån där riktigt bra universalkräm? En som alltid funkar att smacka på tex när en kommer hem från party lite väl onykter och orkar ta bort sminket men inte att stå och dutta och massera in alla produkter en vanligtvis använder med glädje. Eller när en är riktigt sjuk och inte heller har orken till mer än två steg. Återigen stort tack för allt 🐌💓

 6. Tack för den här tiden! Bloggen kommer att vara saknad! Min fråga är vilka dina fem bästa k-beauty-produkter är?

 7. Vad tråkigt att höra, men förstår ditt beslut helt och hållet eftersom jag själv slutade blogga vid nyår (hade bloggat i 10 år om allt möjligt) och det är så skönt. Men upplever inte alls att din blogg hetsar till konsumtion och yta! Jag är sjukpensionär och har inte mycket pengar att lägga på mitt utseende, dina fina inlägg och recensioner har lärt mig mycket och hjälpt mig att göra få men rätt inköp. Lycka till i livet och tack för den här tiden <3
  Min fråga är om du har tips på en prisvärd arkmask som ger massvis av fukt?

 8. Tack för en fantastisk blogg! Tråkigt att du slutar, men du du verkar göra det av rätt anledning.
  Nu till min fråga: Vad tänker du kring hur sniglar behandlas när man utvinner deras slem? Det är en ganska otrevlig process, i alla fall enligt Caroline Hirons.

 9. Tack för en av de absolut bästa och ärligaste (det hänger ihop såklart) bloggarna i skönhetsträsket! Kommer sakna dig massor!
  Kommer du fortsätta blogga på annat tema? (hoppas!)
  Vilket är ditt bästa ”smink för narkos/op-personal”-tips?!

  Puss o kram <3

 10. Dina 5 bästa ”aha” ögonblick eller upplevelser när det gäller hudvård.
  Kommer att sakna din blogg, det har alltid varit ett nöje att läsa den!! Förutom gången då du tipsade om en parfym utförsäljning som grävde ett MYCKET djupt hål i min plånbok men där är du sedan länge förlåten…..

 11. hahaha, förstår vad du menar, hur länge orkar man spela spelet… du gjorde det bra! Önskar lycka till vad du än riktar om energin till!!

 12. Som jag redan skrivit på insta, kommer sakna bloggen enormt och tack för massor av inspiration, både på inom skönhet och på det personliga planet. Hoppas du låter bloggen ligga kvar ett tag så man hinner gå igenom den och skriva upp saker man vill prova:)Passar på att ställa lite blandade frågor om allt möjligt nu när man får ta och passa på!

  1. Bästa läppstiften?
  2. Finns det en ansiktskräm om man har blandhy med yttorra kinder och ganska acnebenägen t-zon? Får nästan alltid köra på två olika krämer men det hade varit smidigt med en
  3. Din absoluta favoritprodukt genom tiderna?

  4. Favoritgodis/bok/tv-serie?
  5. Vad ska du göra med all extra ledig tid jag antar att du får nu?
  6. Absoluta favoritställe i London? Kan vara vad som helst utom ett hotell(bor nämligen i London)

  Och så nåt jag har velat fråga länge
  7. Du jobbar ju i sjukvården. I Göteborg har det skrivits mycket om hur dåliga arbetsförhållanden och hur stressigt det är på Salgrenska sjukhuset och andra sjukhus i trakten. Är det bättre i Stockholm enligt din uppfattning?

  Förlåt för en enormt lång kommentar och vi ses på insta i framtiden. Tack för den här tiden!

 13. Hade du kunnat göra en lista över din favorithudvård (med förklaring varför) med både budget- och lyxalternativ? Gärna inom smink också, om du orkar.
  Jag tycker det är svårt att orientera sig i djungeln av skönhetsprodukter, med betoning på hets!

 14. Det har varit trevligt att få läsa din blogg men smart att sluta när det inte är kul längre.

  Tänkte fråga om du kan tipsa om några av dina egna favorit-bloggar att följa? Så att det inte blir så tomt i etern.
  Ha det gott!

 15. Äsch då, din blogg är den enda skönhetsrelaterade blogg jag läser just för att den är skriven av någon som är både kunnig och ärlig! Med det sagt så förstår jag dig, såklart, men kommer verkligen att sakna bloggen.

  Till frågan – bästa antirynkkrämen till ögonområdet som verkligen hjälper till (om det finns en sådan) att minska rynkorna? Jag är 40+.

 16. Jag kommer sakna ditt sätt att skriva, rakt på utan några krusiduller!

  Ditt bästa tips på fuktmask för en fattig student? Och bästa shoppar på ebay?

  • Jag har i det sista nästan bara handlat från iamlove-shop på ebay, när det gäller k-beauty. Ordentliga förpackningar, bra priser, relativt snabb leverans och massa gratisprover! Vad mer kan man begära? 😉

 17. 1. Tack för allt! Jag är en sån där som aldrig kommenterat eller varit duktig på att likea osv, men har kollat in här nästan dagligen och sökt i arkivet varje gång jag funderat på att köpa någon koreansk hudvårdsprodunk. Värdesätter dina utlåtanden otroligt högt, jag tycker att du är så vettig och bra och jag kommer att sakna att läsa bloggen.

  2. Nu passar jag på att fråga då:
  – Din blogg har som sagt varit min goto när jag vill ha vettiga resencioner ang. koreansk hudvård. Har du några andra tips när det gäller svenska bloggar om koreansk hudvård? (Vill bara förtydliga att jag har läst dina inlägg ang ”var kan jag lära mig mer om K-beauty” men tänkte passa på att fråga ändå)

  – vad tycker du har varit det bästa/sämsta med boggandet?

  – Tycker att det här med konsumtionshetsen är så jävla jobbig (förstår och respekterar verkligen anledningen till att du lägger av). Hur tror du att man på bästa sätt ska hantera den om man fortfarande har ett intresse för beauty och känner att man vill syssla med det?

  Igen – stort tack!

 18. Vad tråkigt att höra, kommer sakna din blogg! Men fattar att du tröttnat, cudos för att du orkat alla dessa år!

  1) Nyfiken på vilka specifika produkter som du har använt de kvällar du använt Retinolkräm?

  2) Har du gjort några injektionsbehandlingar i ansiktet, t ex filler mot fina linjer, akneärr eller dylikt? Om ja, kan du i så fall kan rekommendera någon bra klinik/person i Sthlm?

  3) Bästa sheetmask eller annn produkt mot yttorr retinol-hy?

 19. Håller med de andra, kommer att sakna din blogg jätttemycket, men känner väldig respekt för beslutet.

 20. Oh no var min spontana reaktion men förstår att du är less och känner mig själv smått illamående av mina konsumtionsvanor. Lyckan blir allt mer kortvarig. Men wow vad jag har ÄLSKAT din blogg, ditt sätt att formulera dig, din humor och självdistans. Och jisses vad jag har köpt grejer baserat på dina recensioner. På tal om konsumtion alltså. Hoppas att jag har lyckats klicka på nån affiliate nån gång så att du kanske har fått nåt öre som tack.
  Tack för många timmar läsning!

 21. Tack för denna tid!
  Favorit-nagellack?
  Musik du lyssnar på?
  Favoritbok?
  Favoritfilm?

  Önskar dig all lycka i framtiden! 🙂

 22. Tack för en bra blogg, du öppnade mina ögon för K beaty hudvård använder bara deras hudvård nu. Förstår din frustration över all konsumtionshets tycker alla dessa samarbete är att sälja sig själv med alla adlinks köp här och där. Din blogg har varit informativ och bra men för att tjäna pengar på allt arbete måste man väl hamna där till slut att sälja sig eller sluta…….

 23. Jag respekterar ditt beslut men kommer sakna att läsa din blogg!
  Önskar dig all lycka i framtiden. 🙂
  Kram!

 24. Åh vad jag kommer att sakna din oerhört lärorika och intressanta blogg! Jag har verkligen inspirerats av dig och hittat flera favoriter i hudvårdsdjungeln tack vare dig. Stort tack för det!

  Till min fråga: vad tycker du nu om The Ordinarys serum, nu när du gett dem en ny chans? 😊

  Stort tack igen!

 25. Så tråkigt, jag har tyckt väldigt mycket om din blogg och ditt ärliga skrivande! Men då får jag ju ställa frågorna jag alltid funderar på:

  Bästa vardagsrengöring?
  Bäst doftande och effektivaste hudkrämen för kroppen?
  Roligaste masken ?

 26. Tack för en fantastisk bra blogg! Den bästa beauty bloggen, den kommer att vara saknad!

  Fråga:
  Bästa BB- creamen du testat? Gärna med täckande färg.
  Tips på bra moisturizing för ansiktet, normal/torr hy.

  Stor kram

 27. Två frågor!
  Vad är ditt favoritredskap för att applicera flytande foundation?

  Hur rengör du din Beauty Blender enklast och hur ofta bör man tvätta den?

 28. Gud vad tråkigt att höra! En av anledningar till att jag läser din blogg först av alla beautybloggar är för att jag tycker du är så jäkla bra på att ha dina egna åsikter och recensioner snarare än nyheterna från Depend som man läser om överallt. Ska bli sjukt tråkigt att inte få läsa mer om alla spännande och ovanliga kurer och produkter du visar upp, men förstår att det är ett heltidsjobb att driva bloggen. Hoppas du kommer tillbaka! Kram

 29. Stort TACK för alla dina välskrivna, proffsiga, ärliga, roliga och intressanta inlägg! Det är så vansinnigt tråkigt att du slutar blogga!
  Jag önskar dig allt gott! 💕

 30. Kommer sidan att ligga kvar utan uppdateringar detbär ju en ovärderlig Wikipedia om hudvård??

 31. Nu blev det extremt många frågor så antar att det kan vara jobbigt att besvara alla men vill hur som helst tacka dig för all läsning och din obevekliga integritet! Tycker du gör helt rätt i att lyssna på dina instinkter även om det är tråkigt att mista dina inlägg. Förstår och känner igen mig i känslan inför beauty- och bloggvärlden, det är svårt att värja sig mot kulturen och förväntningarna som ställs och jag känner mig själv, som blogg-noob ibland som att jag stigit på ett sjunkande skepp. Hur som helst, till min fråga!

  Hur hade kulturen/dialogen kring beauty sett ut om du fick fantisera ihop ett best case scenario? Vilka fallgropar är vanligast/värst? Pet peeves? (mvh tjej som älskar negativitet)

 32. Nej men vad tråkigt. Hittar inga andra vettiga k-beauty recensioner. Kan du höra en top 3 alla steg? Top 3; oljetvätt, vattenbaserad tvätt, toner, essence, sheetmask, peeling, hudkräm, serum samt all time favoriter?

 33. Hej! Vill bara säga att jag har läst din blogg m stor glädje. Uppskattar din ärlighet och att du så tydligt visar under PR/Policy att du inte är till salu.
  Håller med ovanstående kommentarer att din blogg är unik på flera områden. Dina inlägg har känts trovärdiga och ärliga med en stor kunskap om hudvård. Har själv börjat blogga lite smått (3 barns mor som jobbar som BVC ssk) så ribban ligger därefter. Tar m mig inspiration fr din blogg och hoppas kunna vara ärlig och äkta i det jag skriver som den medelålderskvinna jag är;-)
  Önskar dig allt gott//Jeanette

 34. Kan bara hålla med alla ovanstående! Väldigt tråkigt att höra, kommer sakna dig och bloggen massor! Men förstår dig.
  Brukar aldrig komma på frågor när det är sånt här, men jag har iaf kommit på en; Tips på bra solskydd att ha runt ögonen? Förutom solglasögon då, jag tänker creme.
  Önskar dig lycka till i framtiden!

 35. Åh så tråkigt! Men kanske att bloggen kan återuppstå i en annan form, i ett annat tempo *praise the lord etc*. Dina tips kring snigelkrämer, foundations för blekhudade och exfoliering har varit ovärderliga! Har hittat mina long time favoriter via dig (Benton snail cream, oh how I love you).

  Får passa på att tanka dig på din otroliga kunskap innan du lämnar oss:
  1. Har du några aktuella tips på foundations för bleka typer (med gula undertoner)? Gärna matt och med hög täckning, men att man ser lite levande ut ändå.
  2. Bästa koreakrämerna som är sinnessjukt bra på att återfukta?

  Tack för den här tiden!

  /Amanda

 36. Tack för den här tiden! Du är en av de få bloggar som jag följer. Superbra tips…

  Två frågor från mig:

  Bästa volymmascaran som inte klumpar sig och som inte fäller?!

  Kommer du att fortsätta blogga i annan skepnad?

 37. Tråkigt att du ska lägga ned. Men jag förstår dig också.

  Innan jag ställer frågor vill jag ta tillfället att tacka för all trevlig läsning på bloggen och berömma dig för hur bra jag tyckte den var.

  Jag tycker att du stod ut bland skönhetsbloggar genom att vara mindre köphetsande och hade mer substans i inläggen. Det gick att lita på det du sa, och även om jag inte alltid höll med om vad jag ville att grejerna ska göra kunde man ofta skapa en bra bild av produkter. Du ska också ha creds för hur öppet du skrev om mental ohälsa och sjukskrivning. Tack.

  Till frågorna:

  Kommer bloggen ligga kvar oförändrad. Den är ju en äkta encyklopedi för asiatisk hudvård?

  Vilka produkter har utmärkt sig mest under alla år som skönhetsbloggar och vilka har har blivit de viktigaste stapelprodukterna som du inte kunde vara utan under längre tider?

 38. Jag tycker inte att du bidrar till den hetsen utan att du är utbildande och ärlig. Tack för all tid du har lagt ner, jag älskar din blogg! Ta hand om dig. Kram Sanna

 39. Tråkigt att du slutar blogga, men förstår dig verkligen! Hauls är verkligen ett riktigt riktigt vidrigt fenomen, blir så äcklad. Däremot har din blogg verkligen varit en stor hjälp till att köpa få men effektiva produkter. Litar verkligen på dina åsikter, och har aldrig blivit besviken. Kudos <3

  Två frågor:
  1. Som någon annan skrev; tips på en riktigt jävla gul foundation? Ljus eller mörk spelar mindre roll, kan alltid blanda med vit mixer. Men undertonen!! Allt ser super-rosa ut på mig!

  2. Vars handlar du tretinoinkräm? Vilken eBay-shop/online-apotek? Känns lite risky.

  Tack igen för allt!

 40. Tråkigt att du lägger av, tack för många roliga inlägg och lycka till i framtiden!

  Favoritmärke smink/hudvård/hårvård?
  Favoritvin?
  Favoritdrink?
  Kommer du att fortsätta prova nya saker inom skönhet när du slutar blogga eller kommer du att hålla dig till den rutin du har nu?
  Kram

 41. Jag vill inte fråga något, utan bara säga tack för den här tiden! Jag har följt din blogg i många år nu och har fått många bra tips längs vägen. Ha det fint och må bra!

 42. Jag har läst din blogg länge och har lärt mig massor under åren.
  Kommer sakna bloggen!
  Tack för dessa år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *