Alkemi (arabiska الكمياء al-kimia, ’kemin’) kallas den äldre tidens vetenskap som var förstadium, en protovetenskap, ur vilket den moderna vetenskapliga kemin växte fram. Bland de äldsta bevarade skrifterna om alkemi finns Stockholmpapyrusen och Leiden X papyrusen. De som höll på med alkemi kallades ”alkemister”. I dag betraktas alkemi som en pseudovetenskap, och praktiseras inte av några meriterade kemister men förekommer i esoteriska kretsar, samt som symbolspråk inom till exempel den teoretiska psykologin.

När min kompis Bella sms:ade från New York för att fråga om jag ville ha något från Sephora var min första, sömndruckna tanke ”den där highlighterpaletten från Kat von D” (cut me some slack, det var hypertidigt på morgonen) och eftersom Bella är craymazing gick hon till tre olika Sephora innan hon hittade paletten pga säljer tydligen slut så fort den kommer in.

Alltså den är så fin, jag skämtar inte när jag säger att jag FLÄMTADE när jag slog upp locket. Färgerna ser mest vita ut i pannan men kommer verkligen till liv på huden. Till skillnad från Anastasia Beverly Hills Moon Child Glow Kit, som jag också har och älskar, är de här mycket mer saturerade och det går att plocka upp mer pigment med fingret eller borsten. De är heller inte glittriga utan duokroma.

Emerald, Amethyst, Saphyre, Opal

Alchemist Holographic Palette kommer till svenska Sephora ”till sommaren”, har inget närmare släppdatum än så, och kommer att kosta 365 kr.

13 personer gillar det här inlägget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comment on “Kat von D Alchemist Holographic Palette”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *