Kategori: AMA

En sista AMA: svaren del 1

Jag kommer att sakna din blogg och dina fantastiska ögonsminkningar. Jag håller mig ändå till bloggens tema i min fråga, och undrar därför om du har tips på en riktigt bra spf för ansiktet? Tack för den här tiden! Kram!

– Josefine

Akademiklinikens Day Maximal Sense SPF 50.

Jättetrist att du lägger ner men kan relatera till de anledningar du ger. Har du någon bot mot acne/finnar som jag får pga medicinerar med litium? Det är finnar som ligger rätt djupt ner och lämnar röda märken efter sig. Kör med bha men vet inte om det biter riktigt. Även om du vill lista dina 5 topp parfymer!

Tack för den här tiden och en bra och lärorik blogg.

– Linn

Det där låter som cystisk acne och det vill jag ogärna blanda mig i, tycker att du ska prata med din läkare eller be om remiss till dermatolog. Sorry! Mina favoritparfymer är Thierry Muglers Angel i olika tappningar, samt Fréderic Malles Portrait of a Lady.

Tack för alla bra texter!

– deefge

Tack för att du läste!

Den absolut BÄSTA mascaran? Som ger en riktig jävla wow-effekt och håller en hel dag utan att smula under ögonen?

– Hanna

Maybellines Lash Sensational.

Tack för alla professionella recensioner, de har hjälpt mig massa!!! Jag undrar om du vill tipsa om de bästa produkterna för att fuktboomba ett yttorrt ansikte?

– Emma

Tunna lager på lager av fukt funkar bäst för mig när jag är yttorr, tänk hyaluronsyra så är du en bit på vägen!

Först och främst vill jag säga tack. Tack för alla bra tips och brutalt ärliga recensioner 🙏

Sedan så undrar jag om du har en sån där riktigt bra universalkräm? En som alltid funkar att smacka på tex när en kommer hem från party lite väl onykter och orkar ta bort sminket men inte att stå och dutta och massera in alla produkter en vanligtvis använder med glädje. Eller när en är riktigt sjuk och inte heller har orken till mer än två steg. Återigen stort tack för allt 🐌💓

– Solveig

Du snackar med bruden som oavsett tidpunkt och stadium av onykterhet alltid, alltid står med dubbelrengöring, toners och serum, men jag fattar vad du menar. Tyvärr har jag inget sånt tips!

Tack för den här tiden! Bloggen kommer att vara saknad! Min fråga är vilka dina fem bästa k-beauty-produkter är?

– Anja

Whamisa Deep Rich Essence Toner, Klairs Supple Preparation Toner, Leejiham Vita-Propolis Ampoule, Papa Recipe Bombee Honey Sheet Mask, Naruko am+pm Mandelic Acid 5%.

Vad tråkigt att höra, men förstår ditt beslut helt och hållet eftersom jag själv slutade blogga vid nyår (hade bloggat i 10 år om allt möjligt) och det är så skönt. Men upplever inte alls att din blogg hetsar till konsumtion och yta! Jag är sjukpensionär och har inte mycket pengar att lägga på mitt utseende, dina fina inlägg och recensioner har lärt mig mycket och hjälpt mig att göra få men rätt inköp. Lycka till i livet och tack för den här tiden <3
Min fråga är om du har tips på en prisvärd arkmask som ger massvis av fukt?

– Emma

Papa Recipe Bombee Honey!

Tack för en fantastisk blogg! Tråkigt att du slutar, men du du verkar göra det av rätt anledning.
Nu till min fråga: Vad tänker du kring hur sniglar behandlas när man utvinner deras slem? Det är en ganska otrevlig process, i alla fall enligt Caroline Hirons.

– Gunilla

Tja, att slakta djur för att äta deras kött är också en ganska otrevlig process, och eftersom jag äter både kött och nyttjar t ex läder anser jag inte att jag kan kritisera snigelfarmer. Vad Caroline ”reklampelare-för-överprissatta-och-överparfymerade-lyxmärken” Hirons tycker struntar jag fullständigt i.

Tack för en av de absolut bästa och ärligaste (det hänger ihop såklart) bloggarna i skönhetsträsket! Kommer sakna dig massor!
Kommer du fortsätta blogga på annat tema? (hoppas!)
Vilket är ditt bästa ”smink för narkos/op-personal”-tips?!

– Skatan

Japp, jag kommer att fortsätta på en ny blogg där fokus kommer att ligga helt och hållet på hudvård och k-beauty.
Det är oundvikligt att t ex foundation fastnar på munskyddet men setting spray hjälper i alla fall lite.

Dina 5 bästa ”aha” ögonblick eller upplevelser när det gäller hudvård.
Kommer att sakna din blogg, det har alltid varit ett nöje att läsa den!! Förutom gången då du tipsade om en parfym utförsäljning som grävde ett MYCKET djupt hål i min plånbok men där är du sedan länge förlåten…..

– Fia

Tretinoin, retinol, syror, c-vitamin, bb-kräm.

hahaha, förstår vad du menar, hur länge orkar man spela spelet… du gjorde det bra! Önskar lycka till vad du än riktar om energin till!!

– Anna

Tack!

Som jag redan skrivit på insta, kommer sakna bloggen enormt och tack för massor av inspiration, både på inom skönhet och på det personliga planet. Hoppas du låter bloggen ligga kvar ett tag så man hinner gå igenom den och skriva upp saker man vill prova:)Passar på att ställa lite blandade frågor om allt möjligt nu när man får ta och passa på!

1. Bästa läppstiften?
2. Finns det en ansiktskräm om man har blandhy med yttorra kinder och ganska acnebenägen t-zon? Får nästan alltid köra på två olika krämer men det hade varit smidigt med en
3. Din absoluta favoritprodukt genom tiderna?

4. Favoritgodis/bok/tv-serie?
5. Vad ska du göra med all extra ledig tid jag antar att du får nu?
6. Absoluta favoritställe i London? Kan vara vad som helst utom ett hotell(bor nämligen i London)

Och så nåt jag har velat fråga länge
7. Du jobbar ju i sjukvården. I Göteborg har det skrivits mycket om hur dåliga arbetsförhållanden och hur stressigt det är på Salgrenska sjukhuset och andra sjukhus i trakten. Är det bättre i Stockholm enligt din uppfattning?

Förlåt för en enormt lång kommentar och vi ses på insta i framtiden. Tack för den här tiden!

– Christina

1. Bésame! Fantastisk formula och tjusiga nyanser.
2. Svårt det där, testa en gelformula? Beauty of Joseon funkade bra för mig.
3. Har nog inte hittat den än, letar fortfarande!
4. Exotic snacks Fem synder/Lewis Carroll Alice i underlandet/Game of Thrones, Veep, Community, Parks and Recs, The Wire.
5. Ligga på soffan. 🙂
6. Hänga i parker, ligga i gräset och titta på alla söta hundar.
7. Det är absolut inte bättre i Stockholm, i alla fall inte där jag jobbar. Neddragna vårdplatser, personalflykt, dåliga löner och en ledning som pissar bort skattemiljoner på konsulter. Drömjobb!

Hade du kunnat göra en lista över din favorithudvård (med förklaring varför) med både budget- och lyxalternativ? Gärna inom smink också, om du orkar. Jag tycker det är svårt att orientera sig i djungeln av skönhetsprodukter, med betoning på hets!

– Sanna

Oj nej, det tar upp för mycket tid. Tyvärr!

Det har varit trevligt att få läsa din blogg men smart att sluta när det inte är kul längre. Tänkte fråga om du kan tipsa om några av dina egna favorit-bloggar att följa? Så att det inte blir så tomt i etern.
Ha det gott!

– Sarajessica

Jag läser inga andra skönhetsbloggar, får alla tips från Reddit.

Äsch då, din blogg är den enda skönhetsrelaterade blogg jag läser just för att den är skriven av någon som är både kunnig och ärlig! Med det sagt så förstår jag dig, såklart, men kommer verkligen att sakna bloggen. Till frågan – bästa antirynkkrämen till ögonområdet som verkligen hjälper till (om det finns en sådan) att minska rynkorna? Jag är 40+.

– Linda

Beauté Pacifique Vitamin A Eye Creme, så himla bra!

Jag kommer sakna ditt sätt att skriva, rakt på utan några krusiduller! Ditt bästa tips på fuktmask för en fattig student? Och bästa shoppar på ebay?

– Anna

Paula’s Choice Skin Recovery Hydrating Treatment Mask är väl inte superbudget direkt, men den är dryg och suverän. Kolla här för eBay-tips!

1. Tack för allt! Jag är en sån där som aldrig kommenterat eller varit duktig på att likea osv, men har kollat in här nästan dagligen och sökt i arkivet varje gång jag funderat på att köpa någon koreansk hudvårdsprodunk. Värdesätter dina utlåtanden otroligt högt, jag tycker att du är så vettig och bra och jag kommer att sakna att läsa bloggen.

2. Nu passar jag på att fråga då:
– Din blogg har som sagt varit min goto när jag vill ha vettiga resencioner ang. koreansk hudvård. Har du några andra tips när det gäller svenska bloggar om koreansk hudvård? (Vill bara förtydliga att jag har läst dina inlägg ang ”var kan jag lära mig mer om K-beauty” men tänkte passa på att fråga ändå)

– vad tycker du har varit det bästa/sämsta med boggandet?

– Tycker att det här med konsumtionshetsen är så jävla jobbig (förstår och respekterar verkligen anledningen till att du lägger av). Hur tror du att man på bästa sätt ska hantera den om man fortfarande har ett intresse för beauty och känner att man vill syssla med det?

Igen – stort tack!

– Cecilia

Jag kommer att fortsätta skriva om k-beauty på en annan blogg, så du behöver inte leta efter alternativ. 😉 Bästa med bloggandet är själva skrivandet och chansen att nörda ner sig, det sämsta är all tid det tar i anspråk. Jag funderar själv på hur jag ska hantera konsumtionshetsen, men jag tror att det är viktigt att våga ifrågasätta och inte gå på allt. Jag behöver inte handla något bara för att jag har en rabattkupong, t ex.

Vad tråkigt att höra, kommer sakna din blogg! Men fattar att du tröttnat, cudos för att du orkat alla dessa år!

1) Nyfiken på vilka specifika produkter som du har använt de kvällar du använt Retinolkräm?
2) Har du gjort några injektionsbehandlingar i ansiktet, t ex filler mot fina linjer, akneärr eller dylikt? Om ja, kan du i så fall kan rekommendera någon bra klinik/person i Sthlm?
3) Bästa sheetmask eller annn produkt mot yttorr retinol-hy?

– Mary

1. Whamisa Deep Rich Essence Toner, Purito Pure Hyaluronic Acid 90 Serum.
2. Jag har fyllt läpparna två gånger, för flera år sedan, då gick jag till Akademikliniken. Dyra men de vet vad de sysslar med!
3. Min nya favorit är Papa Recipe Bombee Honey Mask, magisk när det gäller återfuktning!

Håller med de andra, kommer att sakna din blogg jätttemycket, men känner väldig respekt för beslutet.

– Minerva

Tack!

Oh no var min spontana reaktion men förstår att du är less och känner mig själv smått illamående av mina konsumtionsvanor. Lyckan blir allt mer kortvarig. Men wow vad jag har ÄLSKAT din blogg, ditt sätt att formulera dig, din humor och självdistans. Och jisses vad jag har köpt grejer baserat på dina recensioner. På tal om konsumtion alltså. Hoppas att jag har lyckats klicka på nån affiliate nån gång så att du kanske har fått nåt öre som tack. Tack för många timmar läsning!

– Cissi

Vad roligt att jag har kunnat sprida lite glädje! 🙂

Kommer sakna att läsa din blogg! Lycka till i framtiden och ta hand om dig. Stor kram från Johanna

– Johanna

Tack!

Tack för denna tid!
Favorit-nagellack?
Musik du lyssnar på?
Favoritbok?
Favoritfilm?

Önskar dig all lycka i framtiden! 🙂

– Josefine

Deborah Lippmann Fade to Black eller Tom Ford Bordeaux Lust
Rage Against the Machine, Fleetwood Mac, Lana Del Rey, The Pogues, Kate Bush, Tori Amos fem första skivor
Lewis Carroll Alice i underlandet
Star Wars

10 personer gillar det här inlägget!

En sista AMA: svaren del 2

Tack för en bra blogg, du öppnade mina ögon för K beaty hudvård använder bara deras hudvård nu. Förstår din frustration över all konsumtionshets tycker alla dessa samarbete är att sälja sig själv med alla adlinks köp här och där. Din blogg har varit informativ och bra men för att tjäna pengar på allt arbete måste man väl hamna där till slut att sälja sig eller sluta…….

– Maria

Vad roligt att höra!

Jag respekterar ditt beslut men kommer sakna att läsa din blogg! Önskar dig all lycka i framtiden. 🙂
Kram!

– Matilda

Tack!

Du hade fantastik blogg,kommer sakna massor.

– ewa

Tack så mycket!

Så tråkigt, jag har tyckt väldigt mycket om din blogg och ditt ärliga skrivande! Men då får jag ju ställa frågorna jag alltid funderar på:

Bästa vardagsrengöring?
Bäst doftande och effektivaste hudkrämen för kroppen?
Roligaste masken ?

– Filippa

Det där är ju så himla individuellt, dels vad man klassar som en vardagsrengöring och dels ”bäst doftande”…vad jag gillar kanske inte du gillar. Jag gillar att botanisera bland & Other Stories sortiment, deras dofter är toppen. Roligaste masken är Dr Dennis Gross blåa slimemask som stelnar när den appliceras på ansiktet och sedan dras av i ett stycke.

Tack för en fantastisk bra blogg! Den bästa beauty bloggen, den kommer att vara saknad!

Fråga:
Bästa BB- creamen du testat? Gärna med täckande färg.
Tips på bra moisturizing för ansiktet, normal/torr hy.

Stor kram

– Pernilla

Smashbox Camera Ready BB Cream, känns lätt på huden men täcker som en foundation. Finns småtuber på KICKS att testa! Jag vet att du har gillat Clinique tidigare, Moisture Surge kanske kan vara nåt?

Två frågor!
Vad är ditt favoritredskap för att applicera flytande foundation?
Hur rengör du din Beauty Blender enklast och hur ofta bör man tvätta den?

– Jenny

Föredrar rundskurna, fluffiga borstar typ Real Techniques Buffing Brush. Till min Beauty Blender använder jag Beauty Blender Cleanser i fast form.

Gud vad tråkigt att höra! En av anledningar till att jag läser din blogg först av alla beautybloggar är för att jag tycker du är så jäkla bra på att ha dina egna åsikter och recensioner snarare än nyheterna från Depend som man läser om överallt. Ska bli sjukt tråkigt att inte få läsa mer om alla spännande och ovanliga kurer och produkter du visar upp, men förstår att det är ett heltidsjobb att driva bloggen. Hoppas du kommer tillbaka! Kram

– Viktoria

Tack!

Stort TACK för alla dina välskrivna, proffsiga, ärliga, roliga och intressanta inlägg! Det är så vansinnigt tråkigt att du slutar blogga!
Jag önskar dig allt gott! 💕

– Charlotte

Tack!

Nu blev det extremt många frågor så antar att det kan vara jobbigt att besvara alla men vill hur som helst tacka dig för all läsning och din obevekliga integritet! Tycker du gör helt rätt i att lyssna på dina instinkter även om det är tråkigt att mista dina inlägg. Förstår och känner igen mig i känslan inför beauty- och bloggvärlden, det är svårt att värja sig mot kulturen och förväntningarna som ställs och jag känner mig själv, som blogg-noob ibland som att jag stigit på ett sjunkande skepp. Hur som helst, till min fråga!

Hur hade kulturen/dialogen kring beauty sett ut om du fick fantisera ihop ett best case scenario? Vilka fallgropar är vanligast/värst? Pet peeves? (mvh tjej som älskar negativitet)

– Saffron

Jag skulle gärna se en inklusiv beautybloggsfär där alla är välkomna och man inte måste vara normativt snygg – fin hy, fylliga läppar, långt hår, smal kropp – för att ”lyckas”. Resten av frågorna måste jag fundera lite mer på.

Nej men vad tråkigt. Hittar inga andra vettiga k-beauty recensioner. Kan du höra en top 3 alla steg? Top 3; oljetvätt, vattenbaserad tvätt, toner, essence, sheetmask, peeling, hudkräm, serum samt all time favoriter?

– Biba

Jag kommer att fortsätta blogga om k-beauty på en annan blogg, så du behöver inte deppa allt för mycket. 😉

Hej! Vill bara säga att jag har läst din blogg m stor glädje. Uppskattar din ärlighet och att du så tydligt visar under PR/Policy att du inte är till salu.
Håller med ovanstående kommentarer att din blogg är unik på flera områden. Dina inlägg har känts trovärdiga och ärliga med en stor kunskap om hudvård. Har själv börjat blogga lite smått (3 barns mor som jobbar som BVC ssk) så ribban ligger därefter. Tar m mig inspiration fr din blogg och hoppas kunna vara ärlig och äkta i det jag skriver som den medelålderskvinna jag är;-)
Önskar dig allt gott//Jeanette

– Jeanette

Vad roligt att höra! Personligen läser jag hellre om kvinnor i min egen ålder än tips från 22-åringar.

Kan bara hålla med alla ovanstående! Väldigt tråkigt att höra, kommer sakna dig och bloggen massor! Men förstår dig.
Brukar aldrig komma på frågor när det är sånt här, men jag har iaf kommit på en; Tips på bra solskydd att ha runt ögonen? Förutom solglasögon då, jag tänker creme. Önskar dig lycka till i framtiden!

– Lotta L

Jag har samma solskydd under ögonen som i hela ansiktet, jag ser inget behov av att ha en separat kräm där.

Vad har du för planer med tiden som blir över i bloggens svallvågor framöver?

– Amelie

Netflix!

Åh så tråkigt! Men kanske att bloggen kan återuppstå i en annan form, i ett annat tempo *praise the lord etc*. Dina tips kring snigelkrämer, foundations för blekhudade och exfoliering har varit ovärderliga! Har hittat mina long time favoriter via dig (Benton snail cream, oh how I love you).

Får passa på att tanka dig på din otroliga kunskap innan du lämnar oss:
1. Har du några aktuella tips på foundations för bleka typer (med gula undertoner)? Gärna matt och med hög täckning, men att man ser lite levande ut ändå.
2. Bästa koreakrämerna som är sinnessjukt bra på att återfukta?

Tack för den här tiden!

– Amanda

1. Kat Von D Lock It? Tycker även att L’Oréals Infallible drar mycket åt gult.
2. Beauty of Joseon är en bra allroundkräm, ger mycket fukt utan att flotta ihop.

Tack för den här tiden! Du är en av de få bloggar som jag följer. Superbra tips… Två frågor från mig:

Bästa volymmascaran som inte klumpar sig och som inte fäller?!
Kommer du att fortsätta blogga i annan skepnad?

– Lotta

Maybellines Lash Sensational är min favoritmascara, den uppfyller alla mina krav när det gäller volym och hållbarhet.
Japp!

Tråkigt att du ska lägga ned. Men jag förstår dig också. Innan jag ställer frågor vill jag ta tillfället att tacka för all trevlig läsning på bloggen och berömma dig för hur bra jag tyckte den var. Jag tycker att du stod ut bland skönhetsbloggar genom att vara mindre köphetsande och hade mer substans i inläggen. Det gick att lita på det du sa, och även om jag inte alltid höll med om vad jag ville att grejerna ska göra kunde man ofta skapa en bra bild av produkter. Du ska också ha creds för hur öppet du skrev om mental ohälsa och sjukskrivning. Tack.

Till frågorna:

Kommer bloggen ligga kvar oförändrad. Den är ju en äkta encyklopedi för asiatisk hudvård?
Vilka produkter har utmärkt sig mest under alla år som skönhetsbloggar och vilka har har blivit de viktigaste stapelprodukterna som du inte kunde vara utan under längre tider?

– Tsiolkovski

Bloggen kommer inte att ligga kvar i dess nuvarande form, dock har jag flyttat över alla inlägg om k-beauty till en annan blogg.
Retinol, vitamin c, SPF – det är mina verkliga staplar.

Jag tycker inte att du bidrar till den hetsen utan att du är utbildande och ärlig. Tack för all tid du har lagt ner, jag älskar din blogg! Ta hand om dig. Kram Sanna

– Sanna

Tack snälla!

Tråkigt att du slutar blogga, men förstår dig verkligen! Hauls är verkligen ett riktigt riktigt vidrigt fenomen, blir så äcklad. Däremot har din blogg verkligen varit en stor hjälp till att köpa få men effektiva produkter. Litar verkligen på dina åsikter, och har aldrig blivit besviken. Kudos <3

Två frågor:
1. Som någon annan skrev; tips på en riktigt jävla gul foundation? Ljus eller mörk spelar mindre roll, kan alltid blanda med vit mixer. Men undertonen!! Allt ser super-rosa ut på mig!
2. Vars handlar du tretinoinkräm? Vilken eBay-shop/online-apotek? Känns lite risky.

Tack igen för allt!

– Siri

1. Haha, du frågar fel person pga är vitrosa, men kolla CoverFX! MAC:s NC-nyanser tycker jag drar gult också.
2. Jag har ingen direkt säljare, jag brukar bara söka på ”retin-a cream” och kolla vad som verkar bra.

Tråkigt att du lägger av, tack för många roliga inlägg och lycka till i framtiden!

Favoritmärke smink/hudvård/hårvård?
Favoritvin?
Favoritdrink?
Kommer du att fortsätta prova nya saker inom skönhet när du slutar blogga eller kommer du att hålla dig till den rutin du har nu?
Kram

– Potatisen

Jag är löjligt svag för Hourglass, lyx!
Um, alla? Dricker det mesta utom Chardonnay.
Margarita!
Jag drivs hela tiden av att det kanske finns något bättre, så jag kommer att fortsätta att testa olika produkter.

Jag vill inte fråga något, utan bara säga tack för den här tiden! Jag har följt din blogg i många år nu och har fått många bra tips längs vägen. Ha det fint och må bra!

– Nissan

Tack!

Jag har läst din blogg länge och har lärt mig massor under åren. Kommer sakna bloggen! Tack för dessa år!

– Julia

Tack!

5 personer gillar det här inlägget!

En sista AMA…

AMA
…innan jag stänger butiken för gott. Jag har funderat ett tag på att sluta blogga som Fröken Rosa och när jag tidigare idag fattade beslutet kände jag mig friare än jag gjort på mycket länge. Jag är spytrött på den konsumtionshets som uppmuntras – och som jag själv haft en del i – all yta, pressen att vara först och snabbast med de senaste utskicken samt meningslösa upprapningar av pressreleaser. Jag kaskadkräks av hauls, denna vulgära uppvisning i att äga, äga, äga saker vi inte behöver. Flest nudepaletter när man dör vinner!

Ställ era frågor i kommentarsfältet, svaren kommer upp nästa helg. Fröken Rosa over and out.

35 personer gillar det här inlägget!

Läsarfråga: vinterhud

Hej fina du! Tycker att du är så jäkla bra och inspireras mycket av dig. Dessutom verkar vi ha liknande hud och min hud gillar det du har rekommenderat såsom Hada labo premium lotion & cosxr snail essence. Har nu problem med att min hy blossar, bränner och gör ont av denna antarktiska kyla! Detta trots att jag försöker göra allt rätt: grundar med hada labo följt av cosrx sen rosehip oil från neils yard (är detta felet?) följt av en hudkräm från avene och sen smackar jag på med cold creme + spf 50. Detta har funkat prima mot torrhet och huden har varit lugn, fin och glad- tills igår när jag tog en långpromenad och kom in med blossande rött ansikte & liksom svullna kinder! HJÄLP! Vad ska jag ta mig till? Förlåt för romanen..

– Maja

1. TACK! Älskar att höra hur mina rekommendationer passar er, blir så glad då. Skincare = love.
2. Känner verkligen igen mig i din beskrivning (förutom det där med långpromenad, girl no) eftersom min hy HATAR kyla, speciellt den här arktiska skiten med blåst på det. Raise your hand if you’ve been personally victimised by winter, liksom. Grejen är att du gör inget fel! Du gör snarare helt rätt som kör ett gött fettlager ovanpå. MEN om du envisas med långpromenader kanske du ska toppa med en så kallad klimatkräm? De är vattenfria, riktigt feta krämer som endast är till för att skydda huden mot kyla och kalla vindar. Exempel: Nimue Element Barrier, Dermalogica Barrier Repair, Eucerin Aquaphor eller plain ol’ Vaselin. Lycka till!

22 personer gillar det här inlägget!

Ni frågar, jag svarar: årets sista AMA!

Vad letar du efter i hudvård? Speciella ingredienser? Vad tror du är avgörande om man tänker långsiktig anti age (förutom spf)?
Vilken produkt skulle du välja om du var tvungen att ha kvar just den i din hudvårdsrutin resten av livet?
Tror du att rengöringar egentligen spelar nån roll sålänge de är hyfsat skonsamma (de är ju kvar på huden i typ en sekund)?

– Cissi

 • Oftast så tittar jag efter sånt som jag vill undvika, t ex alkohol, mineralolja och sheasmör, som har en tendens att ge mig tilltäppta porer.
 • Retinol och SPF, som du redan nämnt, är tyvärr det enda som kan sakta ned hudens åldrande.
 • Min tretinoinkräm.
 • Nej, och det är just därför det är så onödigt med aktiva ingredienser i rengöring. Bättre då att välja en mild rengöring som inte torkar ut och lägga pengarna på serum istället.

Vilken rengöring, serum samt toner skulle du rekommendera till en überfet hy? Gärna prisvärt också om det inte är en omöjlighet. Sen undrar jag om di har testat Jorgobe’s produkter? Tusen miljarder tack för en fantastisk blogg!

– Annica

 • Jag tycker nog att du ska satsa på produkter med sebumreglerande ingredienser, som retinol eller BHA. Det är viktigt att du inte torkar ut huden så att den stimuleras till att producera ännu mer olja (men det vet du säkert redan), så det här kittet från Paula’s Choice kanske kan vara något? Jorgobe har jag aldrig testat.

När man är på ansiktsbehandling så försöker de i flesta fall sälja på en produkter ”man absolut skulle behöva”. Ofta hävdas då att det är viktigt att man håller sig till samma serie av produkter eftersom ”de jobbar ihop”. Men du som testar så mycket olika produkter, vad är din åsikt i ämnet? Blir ett serum sämre för att man använder en creme av annat märke efter? Är det bara säljsnack eller ligger det något i det?

– Annica

 • Jag blandar lite som jag själv tycker funkar, det blir inte sämre för att man mixar märken. Dock är det aldrig fel att lyssna på vad behandlarna säger! De är ju trots allt utbildade för att kunna hud medan jag bara är en glad amatör. 🙂

Vilket är årets nagellack enligt dig?

– Sarajessica

 • Guerlains Pink Tie, det var i alla fall det som fick flest likes på min Insta.

Åh! Jag behöver verkligen tips och du är så kunnig så jag vänder mig till dig. Jag har precis gjort slut på min provburk av Peter Thomas Roths pumpkin enzyme peeling och ÄLSKADE den. Tycker dock att den är pissdyr även om jag gärna lägger en god slant på härliga grejer. Undrar om du har tips på någon rivig peeling (tycker alla andra är så mesiga? Tex weekly AHA 10% från PC) som kan vara ett alternativ?
PS tack för att du delar med dig av så BRA innehåll, jag uppskattar och lär mig massor!

– Johanna

 • Skinfood Black Sugar Mask river gött utan att torka ut! Kolla min recension här. Vill du ha ännu mer klös finns det inget bättre än Beauté Pacifiques Clinical Super3 Exfoliator.

Vad är det för skillnad på Gokujyun Premium Lotion och Rohto Gokujyun super hyaluronic acid lotion från Hada Labo? Och vilken tycker du är bäst? 🙂 Vilkem är den bästa budget ansiktskrämen?

– Sanna Ek

 • Premium innehåller fler sorters hyaluronsyra, jag föredrar den fast den inte är lika dryg som originalet.
 • Beror på vad du menar med budget. 0-200 kr? Återkom gärna så vet jag bättre vad jag ska tipsa om.

Hela din nuvarande hudvårdsrutin, steg för steg!
Lägger du på något efter din tretionolkräm på kvällen eller låter du den verka på egen hand?
Ditt bästa tips för att ljusa upp röda aknefläckar?
Och ditt bästa tips på vanlig hudkräm som inte innehåller något aktivt som man kan använda ovanpå typ retinol, glykolsyrakräm och annat göttigt?

– Mary

 • Morgon: PTR 24k Gold Cleansing Butter, PTR Un-wrinkle Lotion, Bioline De-ox serum, Exuviance Vespera serum, Bioline De-ox cream, Akademikliniken Day Maximal Sense SPF 50. Kväll: Samma som ovan plus Sulwhasoo Snowise EX Cleansing Foam, minus solskyddet. Måndag, onsdag, fredag: tretinoin.
 • Alltid fuktkräm efter tretinoin, annars skrumpnar min hud ihop. Rengöring – tret (vänta 20 minuter) – fuktgivande toner – serum – fuktkräm.
 • Niacinamide, arbutin, tålamod.
 • Gokujyun Hyaluronic Acid Moisturizing Cream är en superbasic fuktkräm som gör jobbet, sen gillar jag Beauty of Joseon Cream om du kan få tag på den.

Hur tänker du kring parfym på jobbet? Jag älskar parfym och har massvis men har ett jobb där jag inte kan bära stark parfym. Vet att du jobbar inom vården, och ändå gillar parfym med karaktär. Hur tänker du kring detta? Känner personligen att det är lite oförsvarbart ekonomiskt att typ ha 15 parfymer men inte använda dom. Vad anser du?

– Alma

 • Av respekt för patienter och kollegor bär jag inte parfym på jobbet, däremot frossar jag när jag kommer hem eller är ledig.

Har en fråga om du känner till någon bra ”fuktbehandling” för läppar? Tänkte det finns ju alla möjliga fuktmasker för ansiktet. Använder skrubb från hm samt hurraws läppbalsam men tycker läpparna är torra och flagga jämt.

– Jessica

 • Är du jag? För jag har exakt samma problem just nu. Jag gnuggar läpparna försiktigt med en blöt frottéhandduk och smörjer sedan in dem med Hada Labos Gokujyun Premium Lotion innan jag förseglar allt med Dr Lipps Nipple Balm. Mycket bättre!

Vad blir nästa stora trend inom smink och/eller hudvård?
Vilken, tror du, är den vanligaste missuppfattningen inom hudvård? Alltså något väldigt många gör/tror på fast det är mer eller mindre bullshit.
Vad tycker du om pixi glow nu? Vet att du älskade den för en tid sedan men har kärleken gått över till någon k-beutyprodukt?
Ha d gött och fortsätt, jag lär mig så himla mycket av din blogg och dina supertips!

– stina

 • Nästa stora trend vet jag inte, men jag hoppas att vi fortfarande får se mycket lyster och ”non-touring”. Så trött på allt vad contouring heter, kan också bero på att jag suger på det.
 • Det finns fortfarande folk som tvättar ansiktet med tvål! Ba, what?
 • Jag gillar fortfarande Pixi Glow och skulle rekommendera den till nybörjare vad det gäller syror.

För att väga upp alla skönhetsfrågor lite: Vilka serier tittar du på just nu?
Vad ska du göra i jul, och ser du fram emot det?
Vilken är din bästa topping på pizza?

Tack för en fab blogg! 🙂

– Lina

 • Jag kollade klart på The Crown rätt nyligen och har nu börjat med Dirk Gently. Sen tänkte jag återuppta Westworld.
 • Jag ska bara vara hemma och fira med familjen, det är det bästa jag vet. Äta mat, dricka mulled wine, titta på film. Mys!
 • Ost! På Vapiano beställer jag ofta deras vita pizza med gorgonzola, honung och rosmarin, den är ljuvlig.

Kan ha den hittills mest spännande frågan; är det fröken Rosa som i namnet eller rosa som i färgen??? Har du funderat på det här till och från i några veckor, hahaha

– Emma

 • Rosa som i färgen!

Är nyfiken på vad du erfarit av att testa Foreo Luna Play. Jag själv har testat den i ca 1 vecka nu och tror mig se positiva resultat på lite igentäppta porer. Tack för en jättebra blogg och god jul!

– Sara

 • Jag älskar den men har inte hunnit recensera än.

Hej! En fråga från en kollega i vården 🙂 Jag undrar hur du gör så att inte sminket försvinner/förstörs helt när du använder munskydd på jobbet? För mig räcker det att sätta på och ta av munskydd eller visir så är allt smink utkletat eller fastnar på munskyddet. Nu i calici och influsensa tider tar jag tacksam emot tips!
Tack för en bra blogg!

– Frida

 • Setting spray hjälper en del, sen spelar det roll vilken typ av foundation man väljer. En torrare och mer longlasting foundation kommer att sitta bättre bakom munskyddet än en krämig bb-kräm, så är det ju.

Vad har du önskat dig i julklapp?
”Nyårslöften” för nästa år?
Önskeresmål för 2017?
Favvobutik i Mall of Scandinavia?
Vilket eller vilka märken är du nyfiken på att börja testa inom hudvård/smink/hårvård, och varför? 🙂

Tack för en grym blogg, god jul! :*

– Elin

 • Presentcheckar så att jag kan köpa en till Michael Kors-väska.
 • Lägger aldrig några löften, har inte gjort sedan jag var barn.
 • Edinburgh, alltid! Planen är att resa dit i höst.
 • Systembolaget, haha. Aesop för att de har så grymt trevlig personal, & Other Stories för beautyutbudet, Oysho för mysiga pyjamasar, Inglot för fantastiska ögonskuggor, KICKS för allt annat.
 • Jag är sugen på Klairs c-vitaminserum, och så vill jag bekanta mig mer med Naruko!

Tusen tack får så himla bra o lärorik blogg!
Kag har maskaraproblem, vad jag än provat så lägger den aug som en grå till svart hinna under nedre fransarna efter ett par få timmar, även överfransarna lämnar svarta spår på ögonlocken efter ett tag. Har provat vattenfast, blir lite bättre men under ögonen samma problem. Värst var det med they’re real, som jag i övrigt älskade! Tycker inte att jag är oljig på ögonlocken, snarare torr. Känner ingen med samma problem, fattar inte vad jag ska göra?!

– Ida

 • Har du testat att pudra försiktigt under ögonen? Det är tyvärr det enda jag kan komma på.

Åh snälla hjälp mig med min hud! Jag har atopiskt eksem och det har fullkomligt exploderat sedan jag blev gravid. Jag lyckas hålla torrheten hyffsat i schack med body shops E-vitamin dagkräm med Miniderm över (inte det bästa men jag hittar ingenting annat som hjälper mot torrheten). Trots att inte huden känns så torr längre så blir jag röd, flagnar och får sprickor runt munnen och näsan. Huden runt ögonen är svullen och har torrhetsrynkor. Allting svider, stramar, kliar.. Smörjer jag mig inte 30 sekuner efter dusch så spricker ansiktet i torrhet.. Ibland vaknar jag på natten av att det kliar och stramar och jag måste smörja in mig! Jag önskar jag hade ett sånt där fint gravid-glow som alla pratar om men jag har aldrig känt mig fulare. 🙁 Hoppas att du har något mirakeltips!

– Madde

Jag lider med dig samtidigt som jag känner att det här ligger utanför mitt område. Uppsök läkare om du inte redan har gjort det! Vad säger de på MVC? Apoteket? Så där bedrövligt ska du inte behöva ha det!

26 personer gillar det här inlägget!

Höst-AMA – svaren!

Vilka är din tre favoritmasker (motivera gärna kort varför)?

Johanna

 1. Naruko – Snail Essence Intense Hydra Repair Mask, gör min hy studsig av fukt, härligt lystrig och jämn.
 2. Aesop – Blue Chamomile Facial Hydrating Masque, rejält återfuktande gelhybrid som huden fullkomligen dricker upp. Perfekt som återhämtning efter en omgång med aktiva ingredienser.
 3. Akademikliniken – Pure Triple Peel, kan användas som en snabb skrubb som sköljs av direkt eller en regelrätt mask i tio minuter. Min hy känns löjligt slät efter behandling.

Hur tänker du kring den här kbeauty sheetmaskskandalen som dykt upp på asianbeauty?

Nilla

Jag blev förfärad. (För er som inte vet så har det nyligen uppdagats att koreanska arkmasker i många fall viks i hemmet utan sterilisering eller hygienrutiner, och i flera fall har man hittat hårstrån och till och med misstänkt mögel på masken. Läs artikel här.) Jag skulle gärna se en lista över de företag som har satt detta i praktik så att jag vet vilka jag ska undvika.

Min fråga är… vilken historisk sminktrend/look tycker du ska göra comeback?

Saffron

1920-talet! Mörka ögon, mörka små läppar, rouge och pudrad hy, allt som tilltalar mig.

Jag har fet hy som är acnebenägen och undrar om du tror att det är en bra idé med tretinoidlräm? Jag blir så himla frestad av detta ”känner mig torr i hyn” jag tycker inget biter på min feta hy. Jag har kört Bha (Paulas och cortxx, bliss mattande pads osv.) dessutom Retinol både paulas en sort och beaute pacifique super booster. Med mera med meraTänkte främst på att få mindre fet hy men ikke. Jag fattar ju att man inte ska torka ut huden eller hudytan för då blir mina Acneproblem värre. Meeeeen kanske tretinoid?!

Josefin

Risken med att ”torka ut huden” är att den i panik kan börja producera ännu mer sebum, det är bättre att försöka balansera hudens talgproduktion istället. Hur länge har du använt retinol? Tretinoin är inget man bara kastar sig på, jag forskade och läste på om för och nackdelar i säkert ett halvår innan jag vågade ta steget.

Älskar effekten av Paula’s Choice 2% liquid BHA men eftersom omväxling förnöjer undrar jag om du prövat någon prisvärd och effektiv BHA som du kan rekommendera?

Maria

Ja, jag skrev en lång jämförelse här mellan Paula’s Choice och COSRX. Ett av mina bättre inlägg om jag får säga så själv.

Har du något tips på ett koreansk alternativ till Pixi Glow tonic?

Fia

Tyvärr inte. Mina läsare kanske har något tips?

Visst är du operationssjuksköterska? Alltså för typ 2 månader sen gjorde jag ett kejsarsnitt. Det va ju typ (minst?!) 10 pers i op-salen, men den som jag, och min lite skärrade man förstås, pratade mest med var operationssjuksköterskan. Jag antar att han hade lite till uppgift att se hur jag mådde och sånt. Vi småpratade om lite allt möjligt, minns mest att han berättade om att han saknade ett finger som han råkat kapa av när han renoverade sitt hus. Sen tog han kommandot över min mobil och tog en massa bilder på bebis och allt runtomkring. Skitbra bilder! Gör du också sånt? Har du några standardämnen som du kan dra fram (för jag tror att det här med fingret va en sån grej) som du kan småprata kring? Är du med på kejsarsnitt? Är det liksom bara rutin nu eller känner du nåt spec kring det? Vilken operationstyp är roligast att va med på? Är det inte skitläskigt att SE RAKT IN FOLK?

Jo

Jag jobbar som operationsundersköterska och jo, jag är med på bl a kejsarsnitt. Under operationen måste mitt fokus ligga på operationssjuksköterskan och kirurgen, men innan vi börjar så småpratar vi alltid och försöker få patienten att känna sig så väl till mods som möjligt, det gäller för övrigt alla patienter. Det är rätt läskigt att kliva in på en sal där det står ett helt gäng blåklädda och stirrar på en! Jag gillar kejsarsnitt och har vid det här laget stått på såpass många att rutinen och vanan sitter i ryggmärgen, men det är ända lika roligt varje gång när babyn kommer ut. Den roligsate operationen…jag gillar stora öppna bukar när man ser anatomin ordentligt. Organdonation är alltid en upplevelse. Robotkirurgi samt ingrepp överlag med mycket teknisk apparatur och pyssel tycker jag också är roligt.

Hur tänker du kring rengöring och ph-värde? Är ju ett ämne i skymundan, och inte många av företagen skriver ut vidare deras produkt har ett ”bra” värde eller ej. Har själv nyligen börjat använda rengöring med ett pH ej över ca 5,5 och tycker mig redan se förändring!

Julietta

Jag tänker en hel del på det och använder själv rengöring med lågt pH. Mitt nästa köp blir antagligen ett kit så att jag kan testa pH-värde hemma, de finns på eBay och är inte särskilt dyra.

Och så till frågan: för några år sen använde du mycket från ett märke som hette Garden of wisdom, vad hände med det?

Christina

Jag tror – minns inte riktigt – att jag började testa andra produkter som funkade lika bra eller bättre.

– Favoritborste för applicering av flytande foundation? Eller använder du beautyblender?
– Jag har precis blivit såld på dubbelrengöring, aldrig kört det innan men tycker jag märker skillnad på orenheter! Vad gillar du för första och andra rengöring som inte strippar på fukt?
– Jag vet att du har nämnt rengöringar med lågt pH-värde innan – är det något du kör med nu?
– Fuktgivande essence/toner/serum, favorit?
– Klämmer du nånsin finnar/pormaskar? Jag har så svårt att låta bli, det är ju så kul.

Elin

– Älskar min Buffing Brush från Real Techniques, men är det en lite tjockare foundation med högre täckning använder jag hellre en duofiberborste från bDellium.
– Det där varierar med humör och årstid, just nu använder jag REN:s No. 1 Purity Cleansing Balm så att jag kan massera ordentligt, sen följer jag upp med Sulwhasoos Snowise EX Cleansing Foam.
– Ja, det gör jag. pH-värde är extra bra att tänka på när man använder syror eftersom både AHA och BHA trivs bättre på hud med lägre pH.
– Har precis återupptäckt Cliniques Turnaround Revitalizing Lotion, så himla härlig!
– Ja, men det är inget jag rekommenderar (även fast jag också tycker att det är mysigt). Överdrivet klämmande kan leda till ärr och inflammationer och förvärrade problem – jag försöker istället få min klämfix genom Dr Pimple Popper. 🙂

12 personer gillar det här inlägget!

Läsarfråga: cruelty-free lösfransar?

hmmm

Malin hade en fråga angående det här inlägget hos British Beauty Blogger om bluffen med sk ”cruelty-free minkfransar” (läs gärna, mycket intressant).

Fråga! Vilken sorts hår är fransar gjorda av människohår gjorda av? Från huvudet eller, ehm, franshår? Är sådana fransar bättre? Jag har inga minkfransar och är inte pigg på att köpa, vilka är egentligen bäst både ur ett cruelty-free och kvalitetsperspektiv?

Eftersom jag inte använder lösfransar själv vänder jag mig till mina läsare! Kan ni hjälpa Malin?

8 personer gillar det här inlägget!

Läsarfråga: Vitamin C, BHA och Japanshopping

hmmm

HEJ!
Har två frågor som du är ämnad för att svara på!!!
1. Hur är det med c-vitamin serum (Body shop) och BHA (”din” koreanska)? Är det bättre att köra på serumet under sommaren, går de att kombinera etc?
2. Åker till Japan snart och undrar om det är något speciellt jag inte får missa inom hudvård/(smink)??? Har de några specialiteter så att säga?
Kram!

– Elin

1. Du KAN använda båda parallellt, men jag skulle inte använda dem samtidigt med tanke på risk för överexfoliering. (Sen kan man fråga sig hur pass effektivt The Body Shops serum verkligen är när parfym kommer före den aktiva ingrediensen askorbinsyra…🙄) I din sits skulle jag köra vitamin c på morgonen och BHA på kvällen, men kanske inte varje kväll utan ett par, tre gånger i veckan.

2. Åh, lyllo! Jag skulle spana in Hada Labo om jag vore du, de gör rätt basic men bra produkter med hyaluronsyra. Kolla utbudet här! Sen skulle jag gå fullkomligt bananas 🍌 på arkmasker. Gillar du lösögonfransar lär det finnas hela butiker med bara fransar? Guld!

12 personer gillar det här inlägget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...