Kategori: give me lipstick or give me death

Treat yo’self! Bésame Cosmetics Red Hot Red

Ah, Red Hot Red från Bésame Cosmetics, med dess förgyllda hylsa, kantiga form och vintagekänsla – ljuvligt! Det är krämigt och lättapplicerat utan att flyta ut i konturerna medan hållbarheten är god för att vara ett ”vanligt” läppstift. Jag börjar tröttna lite på den übermatta trenden, visst är det snyggt men det går ju fan inte att bättra på utan att det smular och ser jävligt ut, så det känns inte helt fel att återgå till klassikerna. Ditt för £18 hos Cult Beauty!

17 personer gillar det här inlägget!

Chateau Labiotte: läppfärg för vinhaggor!

Gillar du vin? Gillar du att måla läpparna? I så fall kanske…

…Chateau Labiotte Wine Lip Tint kan vara något.

Så himla roligt! Flaskan är inte stor, men för mig är det en kitschpryl vars innehåll också råkar vara bra, och då kan jag hantera att det bara är 7 g produkt.

Jag valde nyansen Merlot Burgundy, den mest vinliknande. Övriga nyanser är Shiraz Red, Nebbiolo Red, Chardonnay Orange, Rose Coral och Blush Pink, som ni märker går vintemat även genom i namnen på färgerna.

Love it! På läpparna blir Merlot Burgundy genomskinligt brunröd, precis som en vinfläckad mun, och eftersom det är ett stain kan man bygga på färgen. Det känns lagom fuktigt utan att kladda av sig överallt, sitter bra men behöver fyllas på då och då. Priset är ca $14 (inte det billigaste) hos W2Beauty.

18 personer gillar det här inlägget!

Tom Ford Lips & Boys – Alexander och Travis

Vissa utskick får det att pirra lite extra – som i fredags, till exempel, då två läppstift från Tom Fords kollektion Lips & Boys trillade ner i brevinkastet! Lips & Boys är miniläppstift namngivna efter män som inspirerat Ford eller haft betydelse i hans liv, stiften beskrivs som ”clutch-sized” och innehåller 0,07 oz (= 1,9 gr) produkt jämfört med de vanliga läppstiften som innehåller 3 g produkt. Förpackningen är densamma och den lyxiga känslan likaså.

Lyx till trots är det här inlägget inte ett ”treat yo’self”, snarare ”swatcha innan köp” eller rent av ”spara pengarna”. Det kanske beror på formulan – de två jag har är ”metallic” – men jag är faktiskt lite besviken.

Alexander: blek persika med guldskimmer

Rakt igenom förskräckligt, här finns inga förmildrande omständigheter. Skimret framhäver varenda liten torrflaga medan den tunna konsistensen lägger sig i samtliga linjer. Hade det varit opakt, matt och mer likt färgen i stiftet hade jag varit såld, men…jag är ledsen Alexander, det är inte jag – det är du.

Travis: rik mocka med guldskimmer

Travis lyckas bättre, mycket tack vare sin ovanliga nyans. Brun men samtidigt med ett tilltalande grått inslag, där skimret ger en fin dimension. Är det värt 300 kr? Nej.

Se så lurad man kan bli av swatches på armen? Tom Ford säljs på Åhléns City och NK, Lips & Boys-stiften kostar 300 kr och de vanliga går loss på 420 kr.

11 personer gillar det här inlägget!

Love love Lovecraft

kvd-studded-kiss-lovecraft

Mitt senaste läppstiftsköp är brunrosa Lovecraft från Kat von D, som hamnade i min Sephorapåse inte så mycket pga färgen (som visserligen är jättefin) utan framför allt tack vare namnet. HP Lovecraft är min favoritförfattare och så fort jag såg läppstiftet visste jag att jag var tvungen att ha det! Gör ni också så, köper saker på grund av namnet? För ett par år sedan shoppade t ex jag nagellacket Penny Dreadful enbart för att jag älskar serien (jävla snyggt lack för övrigt, det borde jag rota fram).

Anyway, Lovecraft. Mer rosa än brunt på mig, i samma familj ändå som NARS Anita och MAC Brave.

14 personer gillar det här inlägget!

BitchBalm Holiday Edition!

bitch-balm-polka

Ljuvliga BitchBalm har klätts i julskrud och fått smak av polkagris, mina läppar jublar av mintig lycka medan näsan glatt sniffar i sig av aromen. BitchBalm är det bästa du kan lägga 59 kr på, och det säger jag inte bara för att jag räknar Helena till mina vänner, utan för att det känns mysigt på läpparna, är en perfekt återfuktare under läppstift och innehåller 98% ekologiska ingredienser. Shoppa här, du kommer inte att ångra dig! (Kombinera gärna med läppskrubben för en riktig mintchock.)

7 personer gillar det här inlägget!

KICKS Lip Glaze

kicks-lip-glaze-group

KICKS har nyligen släppt Lip Glaze (139 kr), ett läppglans med tjock konsistens och fruktkoladoft. De ska ”kombinera mycket pigment med skir finish”, hur motsägelsefullt det än låter, och finns än så länge i fem olika nyanser. Jag har tre av dem att visa!

kicks-lip-glaze-beach-walk-01

kicks-lip-glaze-beach-walk-02

Beach Walk är en hemsk beige nyans som knappt syns alls förutom lite glans, jag avskyr den här typen av färg och kunde knappt vänta på att få torka bort det. Undvik.

kicks-lip-glaze-love-01

kicks-lip-glaze-love-02

Love är en riktigt fin rosaröd av slaget jag vanligtvis gillar, funkar i alla lägen och som jag alltid känner mig fin i.

kicks-lip-glaze-party-01

kicks-lip-glaze-party-02

Sist ut är glosset med det lite missvisande namnet Party, och det jag blev mest besviken på. Tänk vad snyggt om det vore heltäckande! Istället blir det konstigt brunlila som knappast gör någon glad. Men jag kanske har fel? Även fast jag inte gillar läppglans så säljs de ju bevisligen, och de faller säkert någon annan på läppen (höhö). Själv håller jag mig till läppstiften.

10 personer gillar det här inlägget!

Rouge Dior Matte

dior-rouge-dior-01

A capsule range of extreme matte shades that reflect the excitement, boldness and avant-garde of a fashion shoot.Peter Philips, Creative and Image Director of Dior Makeup

dior-rouge-dior-02

Dior hoppar på trenden med matta läppar, men om ni förväntar er kritmatt à la Kylie Jenner Lip Kit eller NYX Lip Lingerie kommer ni att bli gruvligt besvikna alternativt glatt överraskade. Jag tillhör den sistnämnda gruppen! Rouge Dior är matta endast till namnet, på läpparna blir finishen glossigare än vad jag förväntade mig – något som natürlich kan bitas av – och ytterst bekväma att bära. Jag har fått hem två av stiften, Ambitious och 999.

dior-rouge-dior-964-ambitious-matte-01

Ambitious

dior-rouge-dior-964-ambitious-matte-02

Ett av mina favoriter i höst! Perfekt mörkröd/körsbär/nymatad vampyr, och klockrent till såväl klassisk eyelinervinge som sotade ögon. Den här färgen gör mig bara så jävla lycklig.

dior-rouge-dior-999-matte-01

999

dior-rouge-dior-999-matte-02

999 är Diors klassiska lilla röda, den där tomatröda som är smickrande på alla hudtoner. En färg man blir glad av!

Rouge Dior kostar 370 kr och finns i butik nu. Gillar man inte just de här nyanserna finns det en hel uppsjö av andra alternativ.

12 personer gillar det här inlägget!

Lolita I, Lolita II

kvd-lolita-lip-duo-01

Kan du inte bestämma dig för om du vill ha Lolita eller Lolita II? Inte jag heller, så det här kittet med båda läppstiften i miniformat var ett perfekt köp. Finns på Sephora vid kassorna!

kvd-lolita-lip-duo-02

Lolita I beskrivs som ”chestnut rose” medan Lolita II är en ”terracotta nude”. Båda är matta i finishen och känns hyfsat torra i konsistensen, men inte obehagligt torra. Preppa med läppbalsam innan så är det lugnt.

kvd-lolita-lip-duo-lolita-01

kvd-lolita-lip-duo-lolita-02

Lolita I

kvd-lolita-lip-duo-lolita-II-01

kvd-lolita-lip-duo-lolita-II-02

Lolita II

Värt att veta: 1) färgen blir mörkare på läpparna än i hylsan och 2) hållbarheten är bra, men kanske inte så bra att det håller för en flottig pizza. Det här är ändå ett flytande läppstift i min smak!

11 personer gillar det här inlägget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...